משחק הכיסאות

כיצד נבחר את צורת הישיבה באירוע?

מושב מפואר או כסא פשוט? כסאות בר גבוהים או כורסאות מפנקות? לעצב את פינת הישיבה או אולי עדיף להותיר אותה חשופה? רגע לפני שאתם מתחבטים בשאלות שיקבעו את גורל העיצוב באירוע (וכתוצאה מכך את גורל נוחות האחוריים של האורחים…) – חשוב לבחור, ראשית, את צורת הישיבה באירוע. אילו אפשרויות עומדות לרשותנו? ותכל'ס – למה זה חשוב כל כך?

סוגי הישיבה המקובלים

  1. ישיבת תיאטרון – ישיבה בה הכסאות מוצבים אחד ליד השני בשורות, לרוב מול במה.
  2. ישיבה סביב שולחנות – שולחנות עגולים, מרובעים או מלבניים, כשהבחירה כמה אורחים להושיב ליד כל שולחן גמישה ונתונה להחלטתכם – מ-2 אורחים בשולחן (קצת מוזר אבל אנחנו זורמים אתכם ☺) ועד ל-20 אורחים ויותר.
  3. קוקטייל – רוב האורחים עומדים (עם משקה ביד אחת, צלחת ביד שניה ותיק קטן ביד שלישית) וכ-35% מהאורחים יושבים סביב שולחנות בר עגולים או מרובעים (ומביטים בהתנשאות, כמובן, על העומדים).
  4. ישיבה אלטרנטיבית – ישיבה הקוראת תיגר על צורות הארגון המקובלות והופכת את כל העסק להרבה יותר Cozy ונינוח. הישיבה נעשית על גבי ספות, פופים, הדומים, מחצלות ועוד – משמשת בקבלות פנים וגם כצורת ישיבה לאירוע כולו.

כיצד נתאים את סוג הישיבה לאירוע?

  1. בהתאם לדרישות האמנים

אם התכנית האמנותית שלכם כוללת אמן כלשהו, לרוב החוזה שלו יכלול את דרישותיו לגבי צורת הישיבה הרצויה. כך למשל סטנדאפיסטים, מרצים או אמנים אל-חושיים ידרשו, בדרך כלל, ישיבת תיאטרון, ואילו מופעי מוזיקה יבקשו לעצב את האולם באופן שיותיר חמישה מטרים לפחות בקדמת הבמה הפנויים מריהוט, לטובת רחבת ריקודים.

  1. בהתאם לאווירה שנרצה ליצור

אופן הישיבה של האורחים יוצר אווירה לא פחות מהמוזיקה במקום. האם אנחנו רוצים ליצור אווירה של גיבוש ולהעניק לעובדים הזדמנות להכיר זה את זה באווירה שאינה רשמית? האם מטרת האירוע היא היכרות עם מותג מסוים? או אולי אנחנו דווקא רוצים שהאורחים ישוטטו להם בין דוכנים שונים ויתרשמו ממה שהכנו עבורם? בהתאם למטרת האירוע, כך נבחרת גם צורת הישיבה ובאופן טבעי – גם האווירה באירוע נקבעת על פי החלטה זו.

למה זה חשוב כל כך?

ממש כשם שבבית הספר היסודי המורים שלנו היו מפרידים בין תלמידים שדיברו יותר מדי בשיעור והעדיפו להושיב אותנו עם התלמיד השקדן – כך גם אתם תרצו להושיב את האורחים שלכם באופן שיתרום לאווירת האירוע ולא יהרוס אותה (כן, כן, אבי ממחלקת שיווק, אנחנו מדברים בדיוק אליך). הנה כמה דגשים שיסייעו לכם לבחור את צורת הישיבה המתאימה ביותר עבורכם:

  • ישיבה סביב שולחן – תורמת לתקשורת בין האורחים ויוצרת שיח נעים ונוח. אם אתם רוצים ליצור תחושת גיבוש באירוע – זה מעולה. מצד שני, זה יכול להיות פחות רצוי אם המטרה שלנו היא למקד את תשומת הלב בבמה.
  • ישיבת תיאטרון – כל הפנים מופנים אל מקום אחד, מה שמקל על הארגון, מסייע לנו לקבל שקט ובעיקר מסמן לאורחים: "משהו חשוב עומד להתרחש על הבמה!".
  • קוקטייל – באופן טבעי, צורת הישיבה (או: העמידה) הזו מתאימה יותר לאירועי מינגלינג או לתחילת האירוע. לא סתם, כנראה, קראו לה "קבלת פנים" ☺
  • ישיבה אלטרנטיבית – אם אתם רוצים ליצור אווירה לא רשמית, נעימה וזורמת – זה בדיוק סוג הישיבה שאתם צריכים לבחור!

אפשר (ורצוי!) להיות יצירתיים

מי אמר שבכנס חייבים לשבת בישיבת תיאטרון? ומי קבע שבהופעה חייבים לעמוד? אפשר לשנות, אפשר לרענן, לשלב בין האופציות ואפשר להחליט גם אחרת. ברגע שתדעו מהי משמעותה של כל צורת ישיבה ואיזו אווירה היא מייצרת בין הנוכחים – תוכלו לרתום אותה לטובתכם ולהיות יצירתיים. כך למשל, ניתן להחליט שצורת הישיבה הרצויה באירוע המתוכנן היא סביב שולחנות, כשהכסאות המופנים לבמה לא קיימים וכך נוצרת צורת חצי גורן המאפשרת מצד אחד ליהנות מחברת הסובבים, ומצד שני להתייחס למה שקורה על הבמה כשצריך.

אמור לי מהי צורת האירוע שבחרת ואומר לך מי אתה! או לפחות, אומר לך מהו סגנון האירוע המתוכנן…